Over Goverdson en Hennie Huijgens
Mijn bedrijf heet Goverdson: mijn vader heet Goverd, vandaar.
In de jaren 80 ben ik opgeleid als beeldend kunstenaar en docent tekenen en kunstgeschiedenis. Ik heb na de Grafische MTS en de lerarenopleiding VLVU de Academie voor Beeldende Vorming afgerond, wat nu de Breitner Academie heet. Op de Grafische MTS heb ik alles geleerd over de verschillende grafische technieken, zoals etsen, lithografie en boekdruk. Op de kunstacademie lag de nadruk vooral op schilderen en tekenen naar de waarneming, kunstgeschiedenis en cultuurbeschouwing, modeltekenen, grafiek, aquarelleren en vooral het werken met olieverf. In de jaren daarna ben ik me gaan specialiseren in schilderen met acrylverf.
Gedreven door de toenmalige slechte werkgelegenheid, maar vooral ook door een grote nieuwsgierigheid ben ik daarna omgeschoold naar de ICT-wereld en begon ik mijn carrière als computerprogrammeur bij Fokker Aircraft. Daarna heb ik ruim twee decennia als zelfstandig consultant op het gebied van software analytics gewerkt voor allerlei grote en middelgrote organisaties, waaronder ING, KPN, Calvi, de Belastingdienst, Interpolis, Rabobank, ABN Amro en diverse rijksoverheden.
Ik heb in 2013 een MSc in Information Management afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en ben in 2018 aan de TU Delft gepromoveerd op het onderwerp Evidence-Based Software Portfolio Management. Al tijdens mijn promotieonderzoek raakte ik in de ban van kunstmatige intelligentie (AI). Ik heb onder andere samen met ICAI en TU Delft het online learning programma AI in Practice op edX ontwikkeld en ik stond aan de wieg van het AI for FinTech Lab, een ICAI-lab waarin ING en TU Delft gedurende vijf jaar onderzoek doen naar innovatieve toepassingen van AI. En in de podcast Snoek op Zolder heb ik de afgelopen jaren veel inspirerende gesprekken gevoerd met AI-wetenschappers en praktijkspecialisten over de stand van zaken rond kunstmatige intelligentie in wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk.
Ik heb zelf een nogal slingerende studieroute afgelegd - van mavo via grafische mts, lerarenopleiding, kunstacademie naar een master Informatiemanagement en tenslotte uitmondend in een promotie in computer sciences aan TU Delft - dus ik weet hoe belangrijk de zeven vinkjes kunnen zijn. En daarom besloot ik in 2021 om mijn kennis en vaardigheden in te zetten om zo'n slingerpad ook voor anderen mogelijk te maken bij de Hogeschool Utrecht waar ik enthousiast heb meegeholpen om hbo-studenten en het mkb aan te haken bij de snelle ontwikkelingen op het gebied van innovatie AI-toepassingen.
En sinds 2024 ben ik me weer volledig aan het richten op een volgende carrière als beeldend kunstenaar. Ik werk momenteel aan een serie grote (acryl)schilderijen rond het thema Passages, onder andere gebaseerd op monumentale stenen, megalieten uit de prehistorie waarin thema's als doorgangen, pelgrimages, en de vraag 'wat zou jij doen?' centraal staan.